Vtipné svatební dary

27.06.2015 15:23

Jako každý rok nás i letos čeká několik účastí na svatbách.

Snad asi jako každá žena řeším první nejzásadnější problém: "co si vezmu na sebe" :)

A další problém je: "co pořídít novomanželům jako svatební dar?"
Hlavně, aby to bylo vtipné, praktické a hlavne originální, aby nikdo jiný z příbuzenstva nekoupil stejnou věc. To by byl docela trapas.

Samozřejmě nejlepší situace je, když novomanželé předem pošlou svatebčanům seznam svatebních darů .... ale z vlastní zkušenosti vím, že ne vždy je seznam pochopen úplně správně. Každý člověk prostě má jinou představu třeba o kávovaru nebo o zahradním grilu.

Když jsem posílala svatebčanům seznam darů na svou svatbu, stálo tam mimo jiné i "co nekupovat". Rozhodně jsem si nepřála žádné obrazy ani umění do domácnosti. Myslím, že do vkusu jiného člověka se rozhodně nedá trefit. A jak myslíte, že to dopadlo? Dostali jsme ke svatbě 6 obrazů a 1 uměleckou sošku od jistého regionálního umělce.

Svatební dary bych rozdělila do několika skupin:

- věci do domácnosti (kávovar, vysavač, sada nádobí, povlečení, zahradní gril)

- dovolená - svatební cesta (můžete darovat peníze jako příspěvek na svatební cestu nebo se domluvíte s ostatními svatebčany a složite se na konkrétní svatební zájezd)

- zážitky (let balónem, projíždka kočárem taženým koňmi, romantická večeře na zámku, společná masáž)

- vtipné dary (puzzle - fotka novomanželů, pozemek na měsíci, adopce  nějakého zvířátka v ZOO)

- dary pro novomanžele v očekávání potomka (háčkované botičky pro miminko, plenkový dort, kolíbka, předplatné časopisu Maminka)

Pozn.: poslední zmiňované dary dávejte pouze v případě, že určitě víte, že nevěsta je těhotná, nebo že manželé plánují dítě brzo po svatbě



Zpět